Om oss

Vår dröm

Vi ÄR en församling med olika människor men med en gemensam längtan: att leda människor till Jesus och hjälpa varandra att följa honom i allt.

Vi VILL vara en församling där vi står sida vid sida. Där den unga generationen känner sig hemma och delar drömmen om en kyrka så stor att den påverkar hela Malmö.

Vi LÄNGTAR att vara en församling där Gud når de förlorade, upprättar de brustna, helar sjuka, mättar hungriga och förenar människor trots våra olikheter.

Vi DRÖMMER  om en församling som inte är känd för sina åsikter utan för sina insatser. En församling där vi genom generositet och kärlek till andra utbreder Guds rike i vår stad, i vårt land och utöver vår värld!

(Detta är en bearbetning av den text som presenterades på Visionsfesten 11 februari)

Vi vill leda människor till Jesus och hjälpa varandra att följa honom i allt.

Vision

Mission

Att möta människor och deras sociala, andliga och humanitära behov är en viktig del i vårt arbete både i Sverige men också ut över vår värld. Vi stödjer arbeten för att hjälpa utsatta människor i länder som Indien, Rumänien, Iran och Kenya. Varje år sänder vi iväg över 300.000kr till olika arbeten i dessa länder. Vi vill även verka för att fler ska få möjlighet att besöka något av våra missionsländer så att man med egna ögon kan se de behov som finns och bli drabbad av nöden. Vi ger därför varje ut flera missionsstipendier till framför allt unga människor.

Historia

Immanuelskyrkan bildades 1866 i en längtan att få hjälpa människor att upptäcka Jesus men också med en passion att få hjälpa de svaga i samhället. Tidigt hade man söndagsskola på flera platser runt om i Malmö och startade flera barnhem för barn som saknade fungerande familjer. Immanuelskyrkan var dessutom med om att starta flera andra församlingar runt om i Skåne.

Den nuvarande kyrkan byggdes på 1950-talet och rymmer ca 350 personer. Genom vårt arbete vill vi fortsätta det arbete som nu pågått i 150år och även om vårt samhälle förändrats vill vi fortsätta berätta om vår tro och hjälpa de mest utsatta i vårt samhälle och i vår värld.